måndag, april 05, 2010

Sieg Heil i Karstad!

Jag och Frej stod inne i restaurangdelen för artister efter vår spelning. Vi stod vid ett bord precis vid ingången och tittade på en film jag spelat in med min telefon tidigare på dagen. Medan vi gör detta ställer jag glas i en rad på bordet, inte med intentionen att välta några, utan bara prydligt på en rad fram till kanten och där låter jag de stå. Men när filmen är klar vänder sig Frej om och råkar välta ner ett glas i backen som naturligtvis går väldigt mycket sönder.
Jag hävdar att det bara var ett glas som föll ner, men en annan kille sa att det var två. Arrangören sa senare att vittnen hade sett hur Frej sopade ner massvis med glas på golvet, vilket är skitsnack, så jag bad arrangören själv gå och titta på hur mycket glas det handlade om.
Hursomhelst så kommer det fram en vakt till mig och Frej och säger åt oss vi inte ska hålla på och svina. Jag undrar vad han menar med att svina, det är väldigt puckat av en vakt att börja sin utfrågning med att anta att bara för att vi är artister så har vi hybris och gillar att svina och paja glas.
Jag bad till och med vakten att visa mig var jag kunde hitta en sopskyffel så jag kunde städa upp glaset.
Vakten undrade då var våra backstagepass var. När vi sa att vi inte hade dessa på oss såg han väl sin chans att få vara all that vakt han kunde vara och sa att då skulle vi ut härifrån. Jag sa att våra pass låg i logen bakom scenen där vi nyss varit och att vi glömt dem där. Vakten sa återigen att hade vi inga pass så skulle vi ut därifrån, jag bad vakten att gå med oss bort så vi kunde hämta våra pass och slippa bli utslängda över en petitess, men vakten skanderade att hade vi inga pass så skulle vi ut därifrån, och nu var han otrevlig i tonen så jag undrade vad fan det var för attityd han hade, och att det var onödigt att stå och bli arg på oss när vi erbjudit oss att sopa upp glaset samt att hämta våra pass.
Vakten säger nåt jag inte hör och tar Frej i nacken och börjar pusha ut honom ur restaurangen, jag går precis bakom och undrar vad fan vakten håller på med, Frej ramlar efter några steg och landar på mage och har sönder sina glasögon, vakten tar nu och sätter underarmen i Frejs nacke och håller ner honom medans jag vrålar vad fan håller du på med och försöker dra loss honom från Frej. Då kommer det så klart fyra vakter till och släpar iväg mig för att jag bar hand på vakt nummer ett från första början. Jag vrålar jävla nazistvakt åt vakt nummer ett och får sen sitta och förklara för resten av vakterna i ett litet rum om varför min attityd mot vakter är så dålig. Jag säger att det är för att jag blivit behandlad som ett värdelöst kryp allt för många gånger och de babblar på att det inte gäller alla vakter och bla bla bla och sen slänger de ut mig utan ytterkläder eller väska.

14 kommentarer:

GRIM sa...

Dessa vakter...
Ni får väl skicka en faktura på brillorna iaf, MINST!

Inte för att var jobbig eller petig men "L" fattas i rubriken tror jag.

linnea sa...

Detta är inte att "göra deras jobb". Stolta svin!

Anonym sa...

Märkligt att det bara är ni som råkar ut för dom här händelserna och alltid blir orättvist behandlade?

"The only consistent feature of all of your dissatisfying relationships is you"

Jag tror att det är mer än ett "L" som saknas här...

Frej sa...

Anonym: Menar du på allvar att du aldrig hört någon annan än Slagsmålsklubben som har blivit utsatta för fegt oprovocerat våld av en vakt?

Min första teori är att du är vakt eller känner en vakt, eventuellt en av dom inblandade. Min andra teori fungerar lite som judo jag vänder din egen styrka mot dig, för jag hävdar bestämt att vakter som fenomen har fler (ta mig bokstavligt) Krashade kundrelationer än Slagsmålsklubben. Vi kan göra en enkät men den skulle antagligen vara som att sparka in en redan öppen dörr.

Johan sa...

vakter är ju oftast sådana som inte kom in på polishögskolan och sitter hemma och nötar Cops hela dagarna för att sedan gå ut på klubben och vara övertaggad och har som högsta önskan att få vara med i en bil jakt. Minns när jag och en kompis gick hem ifrån stan i karlstad klockan 4 på natten. vi gick över en strand där 4 securitasbilar stormade in och undrade varför i vi hade sparkat på en container, kunde dom inte hittat på något trovärdigt liksom, vem fan ställer sig och sparkar på en container 4a på natten

michelle sa...

som sagt, vakter är bittra människor som har ett yrke som bara lugna och kontrollerade personer borde ha, de tar ut att deras liv inte har lett någonstans på människor som är nöjda med sitt liv, en mer patetisk livsstil får man leta efter

Ohsnap sa...

Stod faktiskt brevid när ni blev utslängda av vakt nummer ett. Det såg riktigt brutalt ut!

FJ sa...

HAH! jävla nazistvakter? måtte vildvittrorna klösa ögonen ur era eländiga grisatrynen, FÖRBANNADE HYBRISBAND! men... jag gillar er ändå.

marty sa...

Jag ska fan bli ordningsvakt. Då ska jag bli den sköna vakten som skämtar, snackar lite skit och är en allmänt skön snubbe.

Fast då får jag ju inte festa...

Lia sa...

Verkar som om att alla vakter har något slags hävdelsebehov. Varför testar de inte att vara lite trevliga någon gång?
Och du "anonym" att det bara skulle vara SMK som råkar ut för idiot vakter stämmer då rakt inte. Kan ju däremot vara lite som i skolan; det var alltid de som hade ryktet om sig att vara lite "stökiga" eller de som stack ut av någon anledning som fick skulden för allt skit som hände trots att de inte gjort något alt. att det som hänt förstorats upp bara för att det var dom som gjorde det.

Anonym sa...

Kan inte försvara hur oerhört illa enskilda vakter beter sig.
Men är det inte oerhört klantigt från er sida att återigen "glömma" sin ackreditering?
Civil olydnad eller?
Är det inte bättre att se till att böra denna för att undvika onödiga konfrontationer eller?
Skrev även en notis om detta under den förra incidenten "Släng gästerna i taket".

Anonym sa...

Var det möjligtvis en vakt med rakad skalle och massa tatueringar?

/Karlstadbo

elno sa...

Låter som att vakterna förväntade sig att ni skulle ställa till med trubbel, och sedan ordnade dom det själva. FY.

sara sa...

Jösses vilka dårar till vakter. Upprörande situation när man inte kan få dom att lyssna på vad man säger.