måndag, oktober 06, 2008

Fasta ja.

Erik tjurrusade och köpte kyckling dag tre av fastan. Själv stålsatte jag mig och bet ihop. Men det sket sig i alla fall. Erik skulle spela på Munken; piano. Kolletktivet Maten, samt min flickvän, gick dit för att lyssna. Inte dricka öl i trevlig krogmiljö, utan kanske vatten. Kanske jos. Men det var fullt, inga bord lediga. Bara en Erik med gäster, sittandes vid ett bord, ätandes musslor. Uh.
Erik kallade oss glåpord och spottade efter oss när vi gick. Gick och gick. Gick förbi Pappa Grappas Stenugnspizza, och där och då slängde jag min fasta åt helvete.
Eller, nej, inte åt helvete. Häromdagen strövade kollektivet Maten förbi nåt hälsoställe i staden som hade "3-dagars-fasta", i kartong. Ha, skrattade jag trött då.
Men nu inser jag kanskea att tre dagar är lagom. De utlovade tio dagarna kommer jag någon gång att sätta i verket, men kanske med lite bättre ekonomi, så man kan dricka goda fruktdrinkar. Kanske planera lite bättre så jag inte behöver slänga mat. Lite så.
Hursomhelst så går i alla fall 5 Nyktra Veckor bra, och imorgon är två av tre veckor avklarade. Det är skönt. Faktum är ju att jag inte haft en vit vecka ens sedan två år tillbaka. Lite lätt räknat blir det väl tre hundra fyllor eller så.
Jaja.
Den förste November är härmed utropad till De Skamligt Berusades Dag.

1 kommentar:

Anonymous sa...

Björn. Har du flickvän?