fredag, februari 10, 2012

Utomlands.

Ofta är Slagsmålsklubben ute och reser. Kors och tvärs reser de, upp och ner i Europa, öster och väster. Men inte ofta reser de utanför Europas trygga murar och stängsel. Men så blev det vinter i Sverige igen och det är dödsfall i kylan och det är istappar och varning för halka och dyra, dyra, dyra elpriser för vi i villa.
I Vietnam är det istället billigt så man trillar baklänges av strandmadrassen när notan bärs in, värmen är tryckande och tjock, maten är från havet och man får hyra mopeder som går i åttio utan att man suttit på en förut i hela sitt liv. Eller för den delen har körkort eller vet något om trafik alls. Så kör de också ihjäl sig på löpande band i det här landet. Mest av alla i hela världen tror jag mig ha läst några dagar innan vi flög hit.
Och för nån vecka sedan mosades fyra unga svenskar i Thailand av lastbil. Men det har väl ingen missat. Uppe på vägen här har de målat ut konturerna av en kvinna som blev påkörd av lastbil.

Men förutom otäcka olyckor i trafiken är det inte så otäckt. Förutom att en kille sprang gatlopp efter en annan kille med en stor kniv i näven när vi satt och åt mat från havet häromkvällen. Kille nummer ett fick in många fina djupa hugg i ryggen på killen framför. Killen stupade till marken och knivkillen övergick från kniv till att sparka den andra killen. Som för övrigt blödde rejält genom sin uppskurna skjorta. Vår teori är att de båda var kypare vid ett av matstånden en bit bort, såg ut som det. Bråkade de om dricks? En kvinna? En kvinna som dricksade? Ingen vet. Vi har frågat runt.

Bloggen för er som bara slappt RSS'ar den (jag gör det) ser lite annorlunda ut. Det är för att den ska passa in på vår nya hemsida. Vi vet att det är rätt ute att ha hemsidor. Det är bara Facebook som gäller. Facebook och Google Reader. Men det är ju kul med HTML, och så släpper vi ju en ny skiva väldigt snart, så lite friska fläktar är bara cool-cool.

Idag har vi snorklat runt i övärlden utanför Phu Quoc och tittat på saker vi äter på kvällarna.

1 kommentar:

August Janse sa...

Låter kul. Nice med en uppdatering efter att ha RSS:at bloggen ett halvår!