måndag, november 16, 2009

Släng gästerna i taket!

I lördags spelade jag, Joni, Kim och Hannes skivor på Loftet, Debaser Medis. Det var roligt värre en stund. Sen var det inte det. Det slutade vara det när två vakter tog polisgrepp på mig och släpade ner mig, kickin' and screamin' (nja), för trapporna på baksidan och bryskt slängde ut. Och varför gjorde de det undrar ni? För att jag var för full och besvärlig? Nej, faktiskt inte.

Såhär gick det till!

För att sitta i vår loge krävdes följande sak: en liten lapp. Hade man inte den lappen fick man inte sitta där. Detta påpekade en feg asiatisk vaktkille (hans feghet och allt därtill har så klart inte något med att han var asiat, men jag vet inte hans namn och kan således bara hänga ut karaktäristiska drag: asiat, tatuerad, liten) för oss som satt där.
Efter att jag bett vakten flera gånger att skita i att en enstaka kille inte har pass försvinner han iväg. Såg han mellan fingrarna alltså? Nej, han gick och hämtade fyra vakter till. En av dem, den störste, klev bryskt in och sade med hög stämma att nu skulle passen fram annars åker ni ut!
Detta bryska och fascistiska bemötande ville jag inte vara med om, så jag reste mig raskt upp och sa väl nåt i stil med att det här tänker jag fan i mig inte sälla mig till. Så, jag drog fram min lilla viktiga lapp och höll upp den två decimeter framför vaktens ansikte. Stort misstag. Vakten (som senare förklarade detta för mig) uppfattade detta som en hotsituation; jag med min knutna näve. Att den höll i lappen som han just bett om spelade ingen roll. Inga snabba rörelser.
Så... det blev polisgrepp. Och sen slängde de ut mig.

Jag hatar den här vakten, och alla andra vakter på Debaser Medis av hela mitt hjärta nu. Förbannade maktmissbrukande förlorare.

Det roligaste med kvällen var i alla fall att efter stängning fortsätta diskutera med vakten, då utanför så klart. Hans argument höll ju inte någonstans och sa jag bara fem sex ord på raken så blev det för mycket information och han började babbla om hotbilder och attacksituationer.

År av erfarenhet har gett mig det skarpa sinnet att kunna avgöra när en vakt har rätt och fel. Ibland har de helt rätt och jag förtjänar att få skit för det. Men inte denna gången. Inte alls. Vaktjävlar.

3 kommentarer:

Cornelia sa...

hatar debasers vakter så mycket. otrevliga och jävliga.

Anonym sa...

När en vakt säger något så är ta fan bara att ta emot, nicka snällt, och se glad ut. Respect their authority!

Anonym sa...

Man kanske inte ska vara så kritisk mot att han kräver att få se din ackreditering, det handlar ju om er och era grejors säkerhet. Men han kan ju dock göra det på ett hövligt sätt. Även du hade ju kunnat undvika den den obehagliga situationen genom att bara bära acrediteringen synligt. Det är inte lätt för oss som jobbar med sånt här att avgöra vilka som hör hemma var, och man ska nog inte vara för kritisk när det är er han ska försöka skydda. Men med facit i hand så kan man ju säga att de löste det på ett väldigt oprofessionellt sätt.